HKRs profil

Opdateret 20-12-2017

Himmerlands Køre- og Rideforening blev stiftet i 1971, og foreningen har ca. 45 medlemmer.

HKR er en forening for folk med interesse for kørsel med heste, pløjning med heste, tømmertræk, ridning og i det hele taget kulturen omkring de gamle vogne og redskaber.

Enkelte medlemmer har deltaget i DM i kørsel med hest og vogn, og foreningen har også mange dygtige pløjere, som hvert år deltager i DM i pløjning.

HKR arrangerer blandt andet køre-, pløje- og tømmertrækstævner samt skovture.

På HKRs-træningsbane i Hadsund mødes medlemmerne fra april til oktober. Her trænes, dystes og rådgives i køresporten.

Om sommeren giver foreningen opvisninger på dyrskuer og i forbindelse med byfester, hvor de gamle vogne vises frem.

Om vinteren trænes i Gerding ridehal og medlemmerne mødes til foredragsaftener, hvor man samtidig kan dyrke det sociale samvær.

I løbet af året afholdes kurser for medlemmer i forspænding, kørsel, pløjning,  tømmertræk, brugskørsel og TREC.

Flere af de erfarne medlemmer hjælper gerne med tilkørsel af heste og giver gode råd om vogne og seletøj.