Naturudvalg

Opdateret 2-12-2017

Naturudvalget består af:

Randi Stub Petersen, Skørping, som desuden er forkvinde for Dansk Køreselskabs Turudvalg.

Flere kørefolk med interesse i tilrettelæggelse af længere ferieture og dagsture i naturen er meget velkomne til at deltage i udvalget og dets arbejde.

Udvalgets målsætning for ruterne:

HKRs Naturudvalg arbejder med at kortlægge Himmerland for nuværende køre-muligheder med følgende specifikationer:

a. Ruter forløber mest muligt på grusveje og rolige småveje gennem skove, heder, moser, kulturlandskab og til strand.

b. Ferieruternes dagslængde er max 30 km og af 4-5 dages varighed. Turen ender så vidt muligt ved udgangsstedet.

c. Dagsture i lokale attraktive områder i Himmerland er på ca. 20 km.

d. Ruter søges forbundet med andre langtursruter, f. eks. Hærvejen og ruter fra andre regioner.

Udvalgets arbejdsplan.

HKRs Naturudvalg arbejder løbende med at udvide muligheder for hestevogns-kørsel, rastepladser med tøjerbom, overnatning med fold og vand samt oplevelser.

HKRs Naturudvalg overvåger og forhandler med relevante parter, når køremuligheder begrænses, samt indgiver forslag til kommunernes lokal- og regionalplaner for at sikre køremuligheder.

HKRs Naturudvalgs samarbejdsparter er: Friluftsrådet, Kommunernes forvaltninger for Teknik og Miljø, Fritid samt Turisme, Natustyrelsen Himmerland, Landbo-foreningerne, private lodsejere, turist-foreninger, museumsfolk, natur-fonde, naturforeninger og lokale rideklubber/-steder.

Kortlagte og legaliserede hestevognsture offentliggøres løbende på HKRs hjemme-side og i muligt omfang trykkes foldere.

Arbejdet koordineres i Dansk Køreforbunds Turudvalg.

Interesserede kan frit linke til HKR's hjemmeside

Naturudvalget har fastlagt en rute fra Vildmosen over Rold Skov og de Himmerlandske Heder til Vilsted Sø kaldet Himmerland På Tværs. Se under fanen Himmerland på Tværs.